NHRF-aangesloten

nieuwsupdate maart

Written by Eric Klunder. Posted in Nieuws

Nog een kleine maand en dan vindt in het fraaie Zuid-Limburg weer de start van de Rally van de Grensstreek plaats.


Wij zetten op dit moment de laatste de laatste puntjes op de i in het routeboek. Hierin zijn dit jaar niet alleen de routeopdrachten in vermeld, maar treft u ook enkele pagina’s die u als deelnemer een kijkje geven in de keuken van een rally-organisatie.

De route voert weer door de mooiste streken van Belgisch en Nederlands Limburg. In totaal legt u zo’n 560 kilometers af met een enkel stukje verbinding om snel van of naar een leuk gebied te komen. U krijgt weer te maken met de gebruikelijke routesystemen als bol-pijl, punten/pijlen kortste route, ingetekende lijn en grensbenadering. De sportklasse dagen we extra uit door een deel van de ingetekende lijn blind te maken en af en toe een pijl te voorzien van een blokkadestreepje. Ook krijgen zij te maken met het systeem punten één na kortst, altijd een lastige en listige. Dit jaar hebben wij ook twee regelmatigheidsetappes voorzien en is er op de zaterdagavond een kleine test. Voldoende uitdaging denken wij.


Traditiegetrouw wordt veel gebruik gemaakt van 1:100.000 kaarten, afgewisseld met 1:50.000, en dat is ook dit jaar weer het geval. De Belgische 1:100.000 hebben een reputatie niet al te betrouwbaar te zijn. In de praktijk uit zich dat door het ontbreken van wegen die er in het veld wel degelijk zijn. Goed meten en kijken naar de kaartsituatie, het verloop van de weg, etc houdt u op het juiste pad. TIP: gebruik de aanwezige  ‘kruisjes’ van kapelletjes en kruizen langs de weg bij het navigeren. Die kloppen (bijna) altijd!

Juist het gebruik van deze kaarten maakt de Rally van de Grensstreek een geschikte voorbereiding op de Tulpenrallye van enkele weken later!

Naast de wedstrijd is de Rally van de Grensstreek ook altijd een gezellig weekeinde weg, zo horen wij van onze trouwe deelnemers. Hier zijn wij als team bijzonder trots op!

Wilt u nog deelnemen aan de Rally van de Grensstreek. Inschrijven is nog mogelijk tot  28 maart a.s.

  

Heeft u de smaak te pakken of wilt u heel wat anders: op 15 & 16 oktober organiseren wij voor de 6e keer de Nacht van Nederland. Een rally van 600 kilometer die in 16 uur non-stop door de nacht gaat. Een echte uitdaging voor mens en machine. Inschrijven is reeds mogelijk op www.nachtvannederland.nl

Inloggen