NHRF-aangesloten

Update 27 september

Written by Eric Klunder. Posted in Nieuws

De 21e editie van de Rally van de Grensstreek zal plaatsvinden op 10 & 11 oktober a.s. Wij nemen tijdens de rally de Covid maatregelen in acht en zullen samenscholingen beperken. Dit hebben we naar volle tevredenheid ook bij de Classic Gelderlandrit gedaan. Op dit moment zijn er geen belemmeringen. De rally zal in aangepast vorm plaatsvinden. In dit bericht praten we u bij. 

De Rally en COVID-19

Een aantal van onze deelnemers en marshals hebben een gevorderde leeftijd en vallen daarom eerder in een risicocategorie. Heeft u klachten, of beantwoordt u één van de vragen op de gezondheidsverklaring met ‘ja’, neem dan contact op met het rally-office en blijf thuis.  

Als organisatie brengen we zo min mogelijk mensen samen in groepen. U zult dit merken bij aanvang, tussentijdse eetmomenten en finish van de rally. 

We vragen uzelf in het bijzonder: 

  • vooraf een gezondheidsverklaring af te geven (bijgevoegd en graag inleveren bij de documenten controle)
  • te allen tijde minimaal 1,5 mtr afstand te houden (maar op de weg liever iets meer ;-) ) 
  • uw handen voldoende te reinigen (desinfectiemiddel is ter plaatse aanwezig)
  • het dragen van een mondmasker tijdens het evenement staat u vrij (verkrijgbaar bij de documenten controle). 

Dit vragen we niet alleen voor uzelf, maar zeker ook voor de andere equipes, marshals en medewerkers op locaties. [Klik op 'Read more' voor het volledige bericht]

Briefing

De plenaire briefing die we normaliter hebben over wetenswaardigheden tijdens de route, vervangen we door een schriftelijke briefing vooraf en/of een bulletin op de zaterdagochtend. Dit om groepsvorming te voorkomen. 

Documentencontrole

De equipes die op vrijdagavond al arriveren, stellen wij in de gelegenheid om een vervroegde documentencontrole te doen. Dit scheelt op de zaterdagochtend in de drukte. De vervroegde documentencontrole vindt plaats in de lobby van hotel Jagershorst vrijdagavond 9 oktober tussen 20:00 en 21:00 uur.

Komt u op zaterdagochtend, dan vragen wij u om beslist niet meer dan 30 minuten voor uw starttijd aanwezig te zijn. Wederom om vorming van grote groepen te voorkomen. De documentencontrole is zaterdagochtend bij droog weer buiten voor de ingang van Hotel de Jagershorst. Hier staat ook thee/koffie opgesteld. Bij regen zal dit binnen in de zalen zijn; verplichte routing wordt dan aangegeven.

Verblijf in het hotel

Hotel Jagershorst werkt maximaal mee om alles veilig te laten verlopen. Zij hebben de gehele benedenverdieping voor ons gereserveerd en ingericht. Hier staan voldoende tafels en stoelen op de vereiste afstand om te zitten voor een borrel aan het eind van uw rit, het diner en het ontbijt. 

Er zijn specifieke richtlijnen waar we u vragen aan mee te werken: 

  • gebruik uw consumpties in het beneden gedeelte en niet in het restaurant,
  • neem plaats aan de tafels, en blijf zo veel mogelijk zitten,
  • voor het buffet wordt u uitgenodigd, zodat er niet te veel mensen gelijktijdig zijn. 

Prijsuitreiking

Er zal dit jaar ook geen reguliere prijsuitreiking zijn. Ook weer om een samenkomst van een grotere groep te voorkomen. De winnaars van de Expert-, Sport, en Tourklasse kunnen na afloop hun bekers in ontvangst nemen bij de organisatie. Wilt u hier niet op wachten, ontvangt u deze thuis.

Tussenstand en uitslag

Onze doorgaans snelle rekenkamer, toont de live tussenstand en de eindstand normaal altijd via schermen. Veelal staat u hier met een aantal mensen dicht op elkaar. Deze schermen laten wij dit jaar achterwege. Om u toch te informeren over de tussen- en eindstand hebben wij een webapp beschikbaar die u kunt downloaden op uw telefoon. Informatie ontvangt u hierover bij uw acceptatiebrief.

Geen routecontrolestempels

Normaal treft u een aantal routecontroles in de vorm van een stempel aan. Deze worden natuurlijk door vele handen aangeraakt. Uit hygiënisch oogpunt worden die dit jaar niet gebruikt. 

Geen België-route 

De Rally van de Grensstreek rijdt ook altijd aan de andere zijde van onze grens in België. Dit jaar kunnen wij helaas geen trajecten in België rijden. De Belgische overheid stelt quarantaine-eisen aan personen die uit bepaalde delen van Nederland komen. We willen niet dat u als deelnemer risico loopt. Daarom is besloten om in zijn geheel in Nederland te blijven.

 

Kortom, het gaat dit jaar anders dan anders, maar we gaan er vanuit dat we ondanks deze restricties wel een plezierige en sportieve wedstrijd kunnen organiseren. We hopen op uw medewerking en zien u graag aan de start!

 

Met gezonde en sportieve groet,

 

Eric Klunder

Miriam van der Kolk

 

Inloggen