NHRF-aangesloten

Update

Written by Eric Klunder. Posted in Nieuws

Nog enkele weken te gaan naar de start van de 21e editie van de Rally van de Grensstreek.

Hier alvast een korte update wat u zoal kunt verwachten. 

Al enkele jaren is Fletcher hotel De Jagershorst in Leende onze start- en finishlocatie. Op de ruime parkeerplaats treffen de meeste equipes elkaar weer voor een gezellig weekeinde. Vaak hebben we al geluk met het weer en wordt de koffie en de zoete versnapering buiten geserveerd, zo in de buurt van de inschrijftafel. Handen worden geschud, ervaringen gedeeld en nog snel ‘tips and tricks’ uitgewisseld. Heeft u bagage bij u, kunt u die hier al inleveren. Wij laten deze voor u op de kamer plaatsen. 

Beschikbare hotelkamers

De inschrijvingen lopen gestaag door en dat heeft natuurlijk consequenties voor het aantal beschikbare hotelkamers. Er is nog een beperkt aantal éénpersoonskamers en twee-persoonskamers met Twin-bed beschikbaar. De beschikbare Suites zijn inmiddels allemaal gereserveerd. Overweegt u deelname, wacht dan niet meer te lang met inschrijven.  Klik op 'Read more' voor het hele verhaal.

 Na de briefing, hopelijk zonder schokkende berichten, gaat de eerste equipe om 10:01 van start. De verschillende klassen rijden natuurlijk grotendeels over dezelfde prachtige Brabantse en Limburgse wegen, maar van de expert- en sportklasse vragen we een ander inspanningsniveau dan van de tourklasse. Maar al binnen enkele pijlen kan iedereen lekker aan de slag en zullen er al verschillende oranje bordjes gepasseerd zijn. We rijden op de eerste dag een grote lus door Noord Brabant en Limburg en hebben later op de dag nog een leuke spektakel in de aanbieding. TC 1 zit in de buurt van Deurne en de ervaren deelnemers hebben dan al wel wat vaardigheden moeten aanspreken. Zoals gewend rijden we op 1:100.000-kaarten, die ondanks de schaal, toch vaak wel alle wegen tonen. 

Daarna wordt de route vervolgt richting Overloon (TC 2) middels pijlen waarvan enkele voorzien zijn van een barricade, altijd weer goed opletten. Zeker voor de expert- en sportklasse is er een listige barricade waarbij de goede constructie niet direct voor de hand ligt!

 

Dan gaat het op weg naar de lunch. U komt daar via punten kortste route en we rijden dan op de westoever van de Maas naar het zuiden. Voor de lunch hebben we een weer een leuke locatie: Boscafé Het Maasdal. Een knus restaurantje aan een rustieke vijver waar we  bij mooi weer heerlijk buiten kunnen zitten. 

Na de lunch beginnen we rustig… met een regularity. Deze dient gelijk als ex aequo bij een gelijke stand. De route voert ons dan naar het beloofde spektakel. Wij mogen wederom te gast zijn bij onze relatie Kuyper Kessel in Kessel Eik. Zij winnen zand en grind en handelen hier natuurlijk ook in. Op hun terrein mogen wij weer een heuse behendigheidsproef doen. Twee jaar geleden leidde dit grote glimlachen. 

 

 

Maar dan is het allemaal nog niet gedaan. De navigatoren hebben even rust gehad en moeten de loupe weer oppoetsen voor het laatste stuk terug naar het hotel. Daar is dan natuurlijk even tijd om bij te komen en op te frissen voor het gezamenlijke diner begint. De avond wordt gezellig afgesloten in de bar waar u, verrijkt met de wijsheid van achteraf, uw verdiende nachtrust opzoekt.

Volgende week meer over de tweede rallydag! 

Meedoen?

De startlijst is al sterk gevuld maar meedoen is nog mogelijk. U heeft ook de mogelijkheid om ons alvast voor vrijdagavond een bed te laten reserveren. Twee vliegen in één klap: een gezellige avond met bekenden en een relaxed begin van het weekeinde! 

 

 

 

Inloggen