NHRF-aangesloten

Winnaars 2019

Written by Eric Klunder. Posted in Nieuws

Onder de eerste voorjaarszon is op 6 en 7 april de 20e Rally van de Grensstreek verreden.

klik HIER voor de volledige uitslag

Hieronder de winnaars:

   

1e prijs Expertklasse:

Fred Hak & Herman van Oldenmark

1e prijs Sportklasse:

Jord van der Vliet & Fred van der Vliet

1e prijs Tourklasse:

Elise Platjouw & Matthijs Cysouw

     
     
     
   

2e prijs Expertklasse:

Boele Braaksma & Hiske Braaksma

2e prijs  Sportklasse:

Wim Janzen & Robbert Janzen

2e prijs Tourklasse:

Rolf Dalhuisen & Marjolein Steegman

     
     
     
   

3e prijs Experklasse:

Cees de Jong & Jaap Verplanken

 3e prijs Sportklasse:

Hans van Winden & Margriet Scholten

 3e prijs Tourklasse:

Arie van Hamburg & Hans van de Heijden

     

 

 

Inschrijving geopend

Written by Eric Klunder. Posted in Nieuws

Op 6 & 7 april is het al weer tijd voor de 20e editie van de Rally van de Grensstreek. Een twee-daagse rally waarbij gezelligheid prevaleert zonder de competitie uit het oog te verliezen. 

 Wij gaan weer rijden aan beide zijden van de Nederlands-Belgische grens. U rijdt in totaal ca. 520 km over goede wegen met af en toe een stukje onverhard. Er wordt gebruikt gemaakt van de bekende routesystemen als pijlen/punten (één na) kortste route, ingetekende lijn met barricades en grensbenadering. 

De routecontrole zal dit jaar door Bart den Hartog worden uitgevoerd. Voor velen geen onbekende en al jaren mede-uitzetter van de route van de SLS Classic.

Net als vorig jaar is het Golden Tulip Hotel Jagershorst Eindhoven onze thuisbasis voor het weekend. Wij hebben weer een ruime hoeveelheid kamers gereserveerd zodat iedereen in hetzelfde hotel kan slapen. U kunt al terecht vanaf vrijdagavond. Wij zullen u dan alvast ontvangen en u kunt bijpraten met andere deelnemers. Een ontspannen begin van het rallyseizoen! 

 

Winnaars 2018

Written by Eric Klunder. Posted in Nieuws

Onder de eerste voorjaarszon is op 7 en 8 april de 19e Rally van de Grensstreek verreden.

Hieronder de winnaars:

1e prijs Expertklasse  Fred Hak & Herman van Oldenmark / 2e prijs Expertklasse Michel de Rooij / Janhein de Rooij / 3e prijs Expertklasse Paul Hooiveld & Hanja Jonker

   

 

1e prijs Sportklasse Eric R. Beyer & Michaël van Beukering / 2e prijs Marinus P. van Vliet & Lex Maas / 3e prijs Sportklasse Laurent Le Guevel & Sjaak Severs

    

1e prijs Tourklasse Frank Moonen & Peter Hoens / 2e prijs Tourklasse Henk Maanicus & A.C. Bijlsma / 3e prijs Tourklasse Arènso Bakker & Louise de Blécourt

  

 

Een inkijkje in de route

Written by Eric Klunder. Posted in Nieuws

Etappe 1 begint eenvoudig met pijlen en voert u richting de Belgische grens die u bij Witrijt kruist. 

Eenmaal in België navigeert u verder op de Belgische topografische kaarten. Voor uw gemak zijn deze vergroot tot 1:50.000. Hiermee ziet u de weggetjes op de kaart iets eenvoudiger, maar of u daarmee ook de goede route rijdt? U rijdt via Retie, Dessel en Geel naar TC 3. Goed opletten en meten is het devies in België om goede route te rijden en de vallen van de uitzetter te onderkennen. Na TC3 worden de pijlen afgewisseldmet een punt waar u via de één na kortste route naar toe moet.

De Tourklasse krijgt een eenvoudigere opdracht. U bent dan al aardig onderweg naar de lunchlocatie ’t Looze Vissertje. Een leuke locatie aan een grote vijver. Maar niet voordat u een testje heeft gereden op de grote parkeerplaats die wij hiervoor mogen gebruiken.

Na de lunch begint u met een ingetekende lijn, een rustig begin. Of toch niet? De Expert- en Sportklasse rijden punten met behulp van een kompasroos, de Tourklasse doet dit via de kortste route. Beide hebben hun uitdaging! U bent dan ongeveer aangekomen in de buurt van Grobbendonk en weer onderweg naar Nederland. Het laatste traject van de dag brengt u via het vroegere rallygebied (Turnhout en omgeving) weer terug. ’s Avonds is het gezellig bijpraten met vrienden en natuurlijk nog even de ‘grappen en grollen’ van de route door te nemen. Vergeet niet de auto even af te tanken voor de volgende dag.

Op zondag voert etappe 3 u in eerste instantie een klein stukje door België om bij Maaseik de Maas te kruisen. We blijven de verdere dag in Nederland. U rijdt deze dag helemaal op 1:100.000 kaarten. Maar die zijn goed te navigeren. De wakkere navigator heeft dan al best wat te doen gehad en misschien al het verschil gemaakt. Eenmaal over de Maas gaat het richting lunch in het Boshotel Vlodrop. Op tijd remmen, anders schiet u Duitsland in. De Expert- en sportklassenavigatoren hebben dan eerst nog een lastig punt te rijden! Het middagtraject voert ons door het prachtige gebied langs de Maas omhoog.

DRIVING TEST DIE U NIET SNEL VERGEET!

Onderweg stoppen we bij Kuypers Kessel voor een heuse drivingtest, het echte werk met verhard en onverhard! U zult genieten, dat verzekeren wij u. Met o.a. een grensbenadering gaat u via Baarlo, Blerick en Asten op voor het laatste traject richting de finish. Onze rekenkamer werkt dan natuurlijk op volle toeren om de uitslag te berekenen en zullen we weten wie de besten in hun klasse waren. 

 

Verslag van de 18e editie

Written by Eric Klunder. Posted in Nieuws

In 2004 was het ons als redelijke nieuwkomers in het de klassieke rallywereldje al een keer gelukt om algemeen winnaar te worden. Zouden we dat in 2017 met een andere uitzetter nog een keer kunnen herhalen?

Uiteindelijk ben je wel 13 jaar wijzer (?) maar in ieder geval zowel voor mens en machine ook 13 jaar ouder ! 

De organisatie had ons voor de gemoedsrust het startnummer 13 toegekend maar dat terzijde.

Een mooi deelnemersveld met 66 equipes werd op zaterdag ochtend op voor hun kenmerkende gastvrije manier ontvangen door Eric Klunder en zijn vrouw Miriam. Na de briefing en de koffie met vlaai was ieder klaar voor vertrek en mocht er 10 minuten voor de starttijd worden ingetekend. 

De zaterdag route voerde voor een groot deel over de mooie rustige wegen van Noord Limburg met 310 wedstrijdkilometers en met een leuke afwisseling van verschillende kaartleessystemen. Eerlijk gezegd moesten we in het begin een beetje aan de “geest” van de uitzetter wennen ondanks zijn troostende woorden bij de briefing maar gelukkig had hij daar ook aangegeven dat er geen foutcontroles stonden! Het werd een fijne rallydag met lekker rijden en niet veel geneuzel. Voor de chauffeurs was de test op het terrein van HAL89 in Ysselstein natuurlijk geweldig, heerlijk te rijden en omdat het resultaat alleen voor ex aequo telde hoefde niet tot het uiterste gegaan te worden. Slechts 2 equipes kwamen met 3 seconden verschil in de buurt van de normtijd van 2 minuten.

Na een uitstekende barbecue en de nodige consumpties was de uitslag van de zaterdag inmiddels bekend en we hadden een ruime voorsprong op de concurrentie. Piet Bremer en Ton Drost werden door mechanische problemen geplaagd maar gelukkig konden zij zondag nog van start gaan om ons te belagen.

Op zondag stond nog ruim 240 kilometer op het programma door de Brabantse Kempen en de Belgische grensstreek. Er was prachtig weer voorspeld en dat hadden niet alleen de rallydeelnemers begrepen, in de loop van de dag ontstonden er steeds meer ongenummerde natuurlijke barricades van wandelaars, fietsers, scootmobielen en paarden. Daardoor was het tijdschema na de lunch maar moeilijk te halen maar desondanks zat ook de zondag route prima in elkaar en Eric had een aantal hele mooie kaartlees situaties weten te vinden. Daardoor bleven we niet foutloos maar wel met ruim voldoende voorsprong om de Expertklasse ruim te winnen.

De Rally van de Grensstreek is een echte aanrader voor wie een lekkere rij rally wil rijden met niet al te veel gepriegel. Een gastvrije en toegankelijke organisatie die oog heeft voor de deelnemers met een snelle rekenkamer en vlotte afwikkeling van de vragenbriefjes. Al met al was het een zeer geslaagd rally weekend en we zijn volgend jaar zeker weer van de partij.

 

Janhein en Michiel de Rooij

Overgenomen van Rallynews.eu