NHRF-aangesloten

De Rally van de Grensstreek is een regelmatigheidsrally voor klassieke auto’s.  De rally wordt in het grensgebied van Nederland met België en/of Duitsland verreden. Dit gebied geeft met haar landelijke omgeving en prachtige, spannende weggetjes de rally zijn bijzondere karakter. 

Deelname staat open voor auto’s van 30 jaar of ouder en vindt traditioneel altijd in de maand april. De rally wordt verreden volgens de in de historische rallysport bekende systemen en er kan worden gekozen om deel te nemen in de expert-, sport- of tourklasse. 

De rally heeft zich het afgelopen decennium bewezen als een rally van hoog niveau met een goed gevuld startveld. Onder de deelnemers bevinden zich de zeer ervaren equipes maar ook de beginnende rallyrijder kan hier zijn hart ophalen. Een echte rijdersrally waar vlot rijden en genieten voorop staat en scherp navigeren noodzakelijk is voor een topklassering. Manipulatie van kaartmateriaal en discutabele navigatieoplossingen worden bewust vermeden. Hiermee wordt een route gegarandeerd waar iedereen van kan genieten en een uitdaging is voor allen.

Prettige mix

De rally zal voor zowel de bestuurder als de navigator een leuk evenement zijn met een prettige mix van rijden en navigeren. De Rally van de Grensstreek is een evenement waar zowel de gevorderde rallyrijder zijn kunsten kwijt kan, als ook voor de beginnende equipe die de sport aan het ontdekken is. Er zullen voldoende uitdagende navigatieproblemen in zitten zonder dat het nodig is om kaarten te manipuleren of foutcontroles uit te zetten. 

(Ont)spannend

Hoewel het tijdens de rally er zeer serieus aan toe kan gaan, is het voor iedereen wel een hobby. Een veel gehoorde kreet is dan ook: “…maar, het moet wel leuk blijven”. Eén van de dingen die daarbij vaak een rol speelt zijn de vroege start- en de late finishtijden. Dit zorgt ervoor dat equipes vaak voor dag en douw vertrekken om ergens te starten en na een inspannend en enerverend evenement vaak ‘s avonds laat nog vele kilometers naar huis moeten rijden. Dit bederft nogal eens de pret. Sommigen overnachten om deze redenen vaak al in de buurt van de startplaats. 

Om iedereen ontspannen aan de rally te laten beginnen zal de start wat later in de ochtend zijn. De rally eindigt de volgende dag in de middag waarna iedereen na de lunch en prijsuitreiking in alle rust huiswaarts kan keren. 

Driving test

Indien de mogelijkheden het toelaten zal een Driving Test onderdeel uitmaken van de wedstrijd. Dit zal altijd op een afgesloten terrein zijn en zodanig zijn ingericht dat het voor de deelnemers veilig is te volbrengen. 

Service 

Tijdens de rally stil vallen is ieders nachtmerrie. Naast de teleurstelling is het ook altijd weer veel gedoe. Tijdens de Rally van de Grensstreek zal er een serviceploeg rond rijden die kleine storingen snel zal oplossen zodat u toch weer verder kunt. Kijk daarom de auto nog eens na, vooral de electrische verbindingen. Die spelen nog wel eens op.

Nederlands Kampioenschap Historische Rally's

De Rally van de Grensstreek is al vele jaren een vast evenement in het kampioenschap van de Dutch Historic Rally Club (DHRC). Ook in het seizoen 2018 telt de rally weer mee. Deelname aan de Rally van de Grensstreek levert u 2 extra bonuspunten op.

Inloggen